woensdag 25 april 2012

Koninginnedag van Koningin Juliana 1909-2004

                                                                            Koningin Juliana  in Parijs Juni 1950Het is alweer bijna 30 April Koninginnedag, voor de oudere lezer, nog steeds in de eerste plaats de geboortedag van Koningin Juliana. Steeds minder mensen kennen Prinses/Koningin Juliana uit eigen herinnering/ ervaring . Dat is logisch als je bedenkt dat haar dochter Koningin Beatrix al bijna 32 jaar ons Staatshoofd is. In haar laatste levensfase was de afgetreden Vorstin niet zichtbaar. Haar laatste publieke optreden is van 1998 , het Huwelijk van haar kleinzoon Maurits met Marilene. Ook daar nog zorgde zij voor milde opschudding inzake een geloofskwestie , een terugkerend patroon in haar leven.

Hier toon ik een beeld van Koningin Juliana zoals wij nu geamuseerd naar de jonge Prinsessen kijken . De jonge Koningin sprankelend van levensvreugde op Staatsbezoek in Frankrijk . Ik kende deze foto uit de Point de Vue niet maar hij is bijzonder genoeg om te delen.1 opmerking:

  1. Wat een mooie foto! Die kende ik ook nog niet. Goed dat je nog even onder de aandacht brengt dat 30 april de geboortedag is van Juliana, weten waarschijnlijk veel mensen niet eens..

    BeantwoordenVerwijderen