dinsdag 15 oktober 2013

Uit mijn verzameling (3)

Deze keer wil ik in de rubriek 'uit mijn verzameling' een lepel laten zien van  de periode  123 jaar waarin de Nederlandse scepter in vrouwenhanden heeft gerust met de portretten van alle regerende Koninginnen der Nederlanden .Van Koningin-Regentes Emma tot aan Koningin Beatrix.

 
En er is nog een feestelijke reden om juist nu deze lepel te tonen .Het is een speciale uitgave van het blad "Vorsten"bij hun 10 jarig jubileum in 1983. Dit jaar viert het magazine inmiddels als "Vorsten Royale" al weer  haar 40ste  jubileum. De lepel is vervaardigd  bij Koninklijke Begeer te  Voorschoten. De portretten die  in de medaillons zijn opgenomen komen duidelijk uit het archief  van Begeer want je  ziet deze portretten geregeld  terug keren op lepeltjes, penningen  en andere  souveniers . Helaas  heb ik over het ontwerp en de ontwerper(s) geen informatie.

Update
Kort nadat ik dit stuk schreef werd duidelijk dat  de,  van oorsprong Finse,  uitgeverij Sanoma  het blad Vorsten van de hand wil doen. Hoofdredacteur Justine Marcella en haar team werken er hard aan om het bestaansrecht van dit blad aan te tonen.

Op allerlei wijze wordt de lezers  gevraagd hun steun voor Vorsten uit te spreken. Ik plaats hier een foto van mijzelf als lezer en ik roep U  op hetzelfde te doen via de facebook pagina van Vorsten :

VorstenNL

1 opmerking:

  1. Ha Oscar . Ik heb nog een leuk souvenier van Koningin Juliana voor je gevonden in de Kringloopwinkel . Ik zag het niet in Oranje kamer . Hoop dat het leuk zult vinden

    BeantwoordenVerwijderen